vineri, 2 martie 2012

Primarul-turnător Lupaşcu, edilul anapoda, nu se dezminte! Continuă seria de licitaţii suspendate anulate de la Primăria municipiului Lupeni. Cum comentaţi?

► Atitudinea delăsătoare a găştii primarului Resmeriţă afectează la modul cât se poate de serios interesele cetăţenilor de rând şi întârzie modernizarea celui mai ponosit municipiu din Valea Jiului.
Marile proiecte, de care Lupeniul are atâta şi atâta nevoie pentru a depăşi pragul de cel mai ponosit municipiu din Vale, întârzie să fie puse în practică. Şi nu din vina guvernului, de culoare politică opusă celei a primarului în exerciţiu. Guvernul şi-a făcut, pe măsura posibilităţilor zilelor în care trăim, datoria faţă de Lupeni: a dat ocazia edililor locali să acceseze proiecte pentru moderni­zarea localităţii. 
Drumuri, poduri, reabilitarea Palatului Cultural, dezvoltarea infrastructurii turistice - toate aceste proiecte ar fi putut fi deja demarate la concret, spre beneficiul localităţii, al cetăţenilor din Lupeni şi ar fi confirmat astfel promisiunile electorale ale lui Resmeriţă.
Din nefericire, şi sunt deja câteva luni de zile de când tratăm subiecte ce se învârt în jurul aceluiaşi aspect, chiar Primăria municipiului Lupeni, prin dezinteresul (lipsa de pricepere ori reacredinţă) din partea edilului-turnător Resmeriţă, întârzie începerea proiectelor atât de aşteptate.
În ultimele luni, licitaţiile pentru proiectele anterior menţionate au fost suspendate, anulate, reluate şi iar suspendate.
Motivele se învârt, mereu şi mereu, în jurul aceluiaşi aspect: documentaţiile scoase la mezat de administraţia publică locală conţin, de fiecare dată, condiţii discriminatorii, demne să favorizeze pe faţă potenţialii lor ofertanţi. Şi asta se poate întâmpla din mai multe motive: ori funcţionarii sunt tâmpiţi, ceea ce nu e cazul, ori există interesul de a favoriza anumite firme ori grupuri de firme. 
Cert este că, deşi Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a sesizat în repetate rânduri faptul că solicitările autorităţii contractante au fost disproporţionate, abuzive, discriminatorii ori de-a dreptul ilegale, anulând în mai multe rânduri licitaţiile pentru execuţia marilor proiecte, gaşca lui Resmeriţă revine mereu în penibila postură de a face rahatul praf. 
Şi, ca de fiecare dată, aşa cum s-a întâmplat în mai multe rânduri în ultimele luni, scoate documentaţii de atribuire tot cum vor ei, ăştia din gaşca turnătorului. 
Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) a publicat ieri o nouă contestaţie (mai ştie oare, cineva, a câta în ultimele luni?) cu referire, de data asta, la contractul privind reabilitarea Palatului Cultural Lupeni. La fel ca de fiecare dată, CNSC trebuie să îşi asume rolul de arbitru între ofertanţi şi autoritatea contractantă care organizează licitaţii contestabile / anulabile pe bandă rulantă.
Citiţi integral contestaţia în galeria foto a prezentului articol. 
Alte comentarii sunt, credem, de prisos.

Autor : Cătălin Docea
Apărut în : Ziarul Văii Jiului (http://www.zvj.ro/articole-364-Primarul+turn++tor+Lupa++cu++edilul+anapoda++nu+se+dezminte++Continu+++seria+de+licita++ii+suspendat.html)

SALVEAZĂ LUPENIUL de la dezastrul în care a fost târât de proasta gestionare şi incompetenţa demonstrată de actuala administraţie. În 2012 dă dovadă de ÎNŢELEPCIUNE şi IA ATITUDINE.  În iunie 2012, spune: NU RESMERIŢĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu