vineri, 23 martie 2012

Lupeni - Tineret plecat în Austria pe bani publici

10 copii din municipiul Lupeni se bucură de Austria pe bani publici, până în data de 9 iulie. Până aici, nimic neobişnuit, iar iniţiativa primarului municipiului Lupeni ar fi una lăudabilă, dacă ar fi şi făcut publică lista celor 10 copii plecaţi afară, precum şi criteriile după care au fost selectaţi pentru a avea parte de o asemenea excursie, de 4.000 de euro.

Astfel, conform unei hotărâri de consiliu adoptată zilele trecute, în cadrul programului „Schimb de tineret 2011”, program ce se încadrează în parteneriatul Lupeni -Niederosterreich şi a programului european „Tineret în acţiune”, în perioada 2-9 iulie, 4.000 de euro vor fi cheltuiţi din bugetul local pentru excursia a 10 copii în Austria.
Constantin Brânduşe, consilier local din partea PNL, nu prea ţine cont de avertismentele şefului său, Mircea Moloţ, de a respecta alianţa, şi sare, pe bună dreptate, la gâtul lui Resmeriţă.
Naţional-liberalul se arată revoltat de faptul că nu a putut afla oficial lista acelor copii, precum şi criteriile după care au fost ei selectaţi, dar neoficial ştie că este vorba despre odraslele unor angajaţi ai primăriei ori unor apropiaţi ai social-democraţilor.
„Și anul trecut au fost cheltuiţi bani publici pentru o excursie de genul acesta şi nici acum nu avem lista celor care au participat. Anul acesta, conform hotărârii de consiliu, se arată că cel care i-a selectat este chiar primarul Resmeriţă, pe criterii numai de el ştiute. Nu ştiu cum se face că acei copii, din câte am auzit, ar fi ai unor funcţionari din Primăria Lupeni sau ai apropiaţilor PSD-ului, adică ai primarului Resmeriţă. Nu înfierez o astfel de hotărâre de consiliu, deoarece copiii Lupeniului merită o astfel de excursie. Dar mi s-ar părea normal ca totul să fie transparent, nu pe ascuns şi nu după criterii ce ţin de culoarea politică a părinţilor sau de serviciile politice aduse. Aş fi fost de acord cu acest proiect dacă aş fi ştiut că alegerea acestor copii s-a făcut corect”, a declarat Constantin Brânduşe.
Deşi reporterii noştri au încercat în mod insistent să obţină şi un punct de vedere al primarului Cornel Resmeriţă, acesta ne-a ignorat în mod deliberat zile la rând.
Gabriel Lungu, city managerul municipiului Lupeni, a fost însă mai deschis, dar, din păcate, ca de obicei, nu cunoaşte subiectul: „Nu cunosc subiectul, fiindcă de abia m-am întors la muncă, aşa că eu nu cunosc această problemă. Dar vă asigur că acei elevi care fac parte din schimbul de tineret au fost aleşi pe criterii clare, în funcţie de rezultatele bune obţinute la învăţătură”, a precizat Gabriel Lungu.


SALVEAZĂ LUPENIUL de la dezastrul în care a fost târât de proasta gestionare şi incompetenţa demonstrată de actuala administraţie. În 2012 dă dovadă de ÎNŢELEPCIUNE şi IA ATITUDINE.  În iunie 2012, spune: NU RESMERIŢĂ!!!  

2 comentarii:

  1. Branduse mai e Naţional-liberal ? am ramas in urma cu stirile?

    RăspundețiȘtergere
  2. articolul este o preluare mai veche, un remember pentru lupeneni, ca sa isi aminteasca unde s-au dus parte din banii lor. Referitor la dl. Branduse, dumnealui va ramane liberal in constiinta, iar acest lucru il declara inclusiv pe pagina sa de facebook, insa va candida independent pentru postul de primar.

    RăspundețiȘtergere