miercuri, 14 martie 2012

Lupeni. Deşi primăria are datorii de sute de miliarde de lei, Resmeriţă dă un miliard pe spectacole

Primăria municipiului Lupeni va cheltui un miliard de lei vechi din bugetul local pentru a sărbători Ziua Internaţională a Vârstnicilor, manifestare ce va dura trei zile ca-n poveşti, între 30 septembrie şi 2 octombrie. Aceasta, în condiţiile în care datoria publică a municipiului Lupeni se ridică la peste 200 de miliarde de lei vechi, iar primăria condusă de Cornel Resmeriţă are cele mai mari probleme financiare de până acum. 

Bătrânii – buni în anii (pre)electorali 
Mai mult, chiar în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre iniţiat de Resmeriţă, se poate observa cu uşurinţă că această manifestare se organizează numai în an preelectoral.
„Sărbătorirea acestei zile reprezintă un prilej în plus pentru autorităţile centrale şi locale, pentru organizaţiile de pensionari, de a cinsti persoanele vârstnice din România, un segment extrem de important ca şi realizări ale ultimilor decenii, dar şi foarte numeros, de peste 30% din populaţia ţării. Prezenta propunere vizează alocarea unei sume de bani pentru sărbătorirea Zilei Internaţionale a Vârstnicilor în municipiul Lupeni în condiţiile în care manifestarea organizată în anii 2007 şi 2008 s-a bucurat de un real interes în rândul cetăţenilor localităţii”, îşi susţine primarul Lupeniului proiectul în nota de fundamentare a proiectului, care a trecut cu mare uşurinţă, având în vedere că PSD are majoritatea în CL.
Bani publici fără justificare
Consilierii locali ai opoziţiei se declară nemulţumiţi de suma alocată, pe care o consideră foarte mare, având în vedere greutăţile cu care se confruntă primăria şi criza economică ce macină oamenii Văii Jiului. De altfel, aceştia consideră că banii ar putea fi folosiţi la ajutorarea vârstnicilor din Lupeni în alte moduri, nu prin spectacole. O altă nemulţumire se referă la faptul că în hotărârea de consiliu votată de „butucii” social democraţi nu este afişat programul manifestărilor.

PDL nu a votat proiectul
„Noi, PDL-ul, am propus înjumătăţirea sumei, având în vedere datoriile oraşului. PDL a votat împotriva acestui proiect, nu din lipsă de respect faţă de persoanele în vârstă ale Lupeniului, ci pentru că am considerat că vârstnicii vor altceva. Nu era momentul acum să fie dată o sumă aşa de mare pe un spectacol, se putea face altceva cu aceşti bani, şi tot pentru persoanele în vârstă”, a declarat Cristian Roşu, consilier local PDL.

PNL crede că banii vor avea altă destinaţie
„Nu scrie niciunde ce se face cu aceşti bani, ce program va fi. Este vorba totuşi de un miliard de lei… Şi să nu treci programul, mă duce cu gândul în altă parte. Acţiunea asta este făcută de fiecare dată în anul dinaintea alegerilor, de aceea lumea îşi dă seama că el face campanie pe bani publici. Spunea că face nu ştiu ce tombolă şi se vor câştiga televizoare. Păi, dacă vrea să dea televizoare, atunci să aloce 1,5 miliarde şi să dea tuturor vârstnicilor, nu numai unora, prin tombolă. Probabil are nevoie de bani pentru campania lui, de aceea nu afişează programul şi pe ce cheltuiesc aceşti bani”, este de părere şi Constantin Brânduşe, consilier local PNL.
Anamaria NEDELCOFF


SALVEAZĂ LUPENIUL de la dezastrul în care a fost târât de proasta gestionare şi incompetenţa demonstrată de actuala administraţie. În 2012 dă dovadă de ÎNŢELEPCIUNE şi IA ATITUDINE.  În iunie 2012, spune: NU RESMERIŢĂ!!!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu