marți, 28 februarie 2012

Realizările primarului Resmeriţă în 12 ani de mandat

Realizările primarului Resmeriţă în 12 ani de mandat

De ce să se mai numească Lupeni?


După cum am promis, astăzi, 12 octombrie 2011 lansăm campania “Realizările primarului Resmeriţă în 12 ani de mandat”, o campanile care îşi propune să scoată în evident problemele reale cu care se confruntă societatea lupeneană zi de zi: realizările, dezastrele, progresele, regresere, bunul, răul, frumosul sau urâtul, după cum este cazul.
Pentru început, unanim părerea noastră este că prea multe « chestii mişto » în oraşul nostru, de-a lungul celor aproape 12 ani de mandat ai primarului Resmeriţă nu s-au întâmplat. Am luat foaia şi pixul, şi am încercat, din negura timpului, printr-un remember, destul de greu totişi de realizat, să găsim ceea ce e s-a făcut bine în aceşti ani păcătoşi.
Şi iată concluziile noastre :
1. S-a vopsit Primăria în albastru - un lucru bun, deoarece griul dinnainte arăta prea « comunist »
2. S-a vopsit Şcoala Generală Nr. 2 în albastru – şi asta e bine, că era tot gri
3. S-a vopsit Şcoala Generală Nr. 1 în albastru – merge
4. S-a vopsit Şcoala Generală Nr. 4 în albastru – oauuuuuu!!!
V-aţi întrebat vreodată de ce toate au fost vopsite atunci, în 2003 – 2004 în albastru? Pentru că PSD-ul de atunci avea sigla albastră. Pentru cei care bombăne la cele constatate de noi, vă dăm o temă de casă – de ce acum Scoala Generală Nr. 3 este… vopsită roşu ???? Nu credem că e o simplă coincidenţă. Acest lucru se numeşte propagandă ; propagandă prin culori ! Mai departe…
5. S-au construit parcuri. Ohooo, multe parcuri : parcul dintre bl. 74 şi CEC Bank (e varzăăă – vom revenii cu detalii în următoarea rubrică), parcul din curbă de la Nivelt (lângă Valahia) – e groaznic, parcul din faţă de la Poştă (trecem peste, 5 smocuri de iarbă şi 2 bănci nu poate fi numit parc), parcul de la 10 metri de ăsta pomenit înainte, de la Tora - loc pentru drogangii, în Bărbăteni, parcul Gloria (de ce nu i-o fi spusParcul Resmeriţă & Fiii) şi alte petece de iarbă, pământ, rahat de câini şi pubele în aer liber pe care administraţia locale le numeşte cu mândrie : parcuri. Păi dacă asta înţelegeţi voi prin « PARC » (loc de recreere, fraţilor), atunci, dragă dom’ primar, dragă dom’ vice, dragă dom’ city manager şi dragilor consilieri locali, cu tot repectul vă rugăm: băgaţi-vi-le-n fund… ca să nu le mai vadă nimeni, că ne facem de râs.
6. Parcurile Mari, cel de la C.A.P şi cel din Bărăteni. Nu mai vrem să intrăm în detalii, s-au scris multe despre ; cine a avut ochii şi minte să citească, a făcut-o şi s-a informat. Ideea e că s-au cheltuit enorm de mulţi bani (având în vedere că o bancă a costat cât o Dacia 1310 second) şi nu se vede mai nimic.
7. S-au pus pavele prin oraş. Cunoaştem cel puţin 11 persoane (din care 8 sunt trecute de 60 de ani !!!) care au suferit diverse accidente din cauză că au fost prost puse şi s-au deplasat, s-au ridicat şi totul e vraişte. Bani investiţi - - - lucru de nimic - - - bani pierduţi !
8. S-a pus gard viu : fraţilooooor, ăştia-s nebuni !!! Cum să pui de-a lungul oraşului, în sus şi în jos, cătină!!!!!! S-au stricat la cap ? Păi şi somalezii (cei mai săraci din lume) ş-ar prinde cât e de periculoasă (în special pentru copii) şi nu ar folosi-o pe post de gard viu. Bă inteligenţilor din primărie, locul ei este pe haldele de steril, ca să-l fixeze, nu pe marginea drumului, ca să reducă vizibilitatea şi să ni se împungă pruncii în ea.
9. S-au investit bani în sport. Minerul Lupeni (v-o mai amintiţi? era echipa noastră locală) a devenit o maşină de spălat a boşilor. Şi după ce a investit « în performanţă » zeci de miliarde, gospodina Resmeriţă , terminând de spălat « rufele » a închis-o. Şi astfel s-au dus dracu’ peste 80 de ani de tradiţie sportivă la Lupeni. Pa – pa şi la revedere forever, Minerul Lupeni ! Cu regret !
10. S-a construit o sală de sport la Sc.Gen.Nr. 2. Plouă în ea de numa. Atât de bine au fost realizate lucrările.Se crapă din interior (puteţi să vă întrebaţi copiii, vă vor confirma). La Liceul Teoretic, altă sală de sport. Plou în ea, bineînteles. Nu ne credeţi, întrebaţi-vă iarăşi copiii. Lucru de’a f***i pomana, bani cheltuiţi degeaba, « comisioane » luate de cine trebuie, ţeapă pentru plebe !
11. Deschis magazinul pensionarilor, funcţionat câteva luni, făcut manevre, învârtit bani, câştigat unii, prostit alţii, închis. (magazinul a fost deschis în centru, lângă Biserica Penticostală Bhetel).
12. S-au promis, de-a lungul anilor, subvenţiipentru apă pentru cei cu venituri mici. Nu s-au plătit de către Primărie şi-a venit RAAVJ-ul şi a tăiat apa la greu. Cei ce au avut un leu de-o parte şi-au tras coloană separat, ceilalţi dau înainte cu apa de la izvor. În secolul XXI !!! Altă ţeapă a Primăriei, alţi fraieri care au căzut în ea.
13. S-a construit drumul la Straja (pe care NU primăria Lupeni l-a construit !!!), iar primăria nu a fost în stare să-l întreţină. Drept urmare, puteţi vedea cum a ajuns. Groapă, groapă, crater.
14. Facut spectacole la greu. Important pentru roman este să mănânce mici, să bea bere, să râgâie ca un porc şi să asculte manele amestecate cu muzică d’asta mai cool, în loc să se gândească să trăiască într-un mediu curat, sănătos, sigur şi cu bun gust. Astea-s fitze, pentru snobul de roman. Hai cu maneaua….
15. În 2002, când a apărut filmul « Stăpânul inelelor : Cele două turnuri » am fost laCinematograf să–l vedem. Cred că eram vreo 20 – 25 de personae înăuntru. Foarte puţin, adevărat, dar au fost clipe minunate. Am avut un cinematograf (care reprezinta, nu o relicvă a trecutului – cum cred unii – ci un semn de civilizaţie), pe care astăzi nu doar că nu-l mai avem (el fiind nefuncţional) dar se află şi în pericol de a se prăpădi de tot.
16. Ne-a fost groază să ne gândim la Spitalul Municipal din Lupeni, care merge tot mai prost, glorios în jos. Doamne fereşte să avem nevoie de el. !
17. Vă mai amintiţi Maternitatea de peste Jiu, unde cei mai mulţi dintre noi am sosit în lume. Acum, în afară de o mică parte, care se află în grija unei fundaţii (nici aia cine ştie ce), întreaga clădire « plânge » şi moare tot mai mult, pe zi ce trece. Nimic nu mai e acolo… nimic nu credem că va mai fi !
18. Preparaţia Lupeni, şi Mina Lupeni, altădată mândre şi pline de viaţă, cu peste 7.000de angajaţi cândva, acum sunt parcă răpuse de oboseala timpului, de răutatea oamenilor şi de nepăsare, stingându-se, una lângă alta, ca două surori. Nimeni nu a mişcat (şi nu mişcă un deget) să le salveze. Un exemplu e cazul primarului Buhăescu, care s-a dus laBucureşti, s-a zbătut, a făcut meet-ing pe străzi ca să nu închidă Mina Uricani. Pe Resmeriţă la durut în cur de tot, şi nu a făcut absolut nimic. Nici măcar cel mai mic gest !
19. Coşurile de gunoi au devenit extrem de rare, iar mormanele de mizerie de pe străzi şi dintre blocuri, extrem de dese. Am început să ne obişnuim tot mai mult cu gândul că nimănui nu-i pasă, şi niciodată nu vor fi adunate. Caz concret : în martie am pozat prima dată o parte dintr-o canapea roşie, în spate la blocul 200 (unde aruncă cei de-aici gunoiul, între bloc şi centura oraşului), pe care am descoperit-o tot acolo, ce-i drept mai degradată, săptămâna trecută, joi. (7 luni fraţilor !!!).
20. S.C. UNIVERSAL EDIL S.A. (subordonată Consiliului Local) şi condusă bineînţeles tot de boss-ul Cornel Resmerită e cam pe făraş, că cică intră (s-au a intrat) în faliment. S-a scris în presă mult şi despre asta şi cei ce trebuiau să facă ceva ca să salveze EDILUL (Primăria, prin domnul primar Cornel Resmeriţă şi Consiliul Local, prin domnii consilieri) nu au facut nimic. Singurul, care de altfel a şi propus soluţii pentru redresarea S.C. UNIVERSAL EDIL S.A. încă de la ânceputul lui 2010 al fost domnul Constantin Brânduşe, fost preşedinte PNL Lupeni. Se poate verifica acest lucru. Însă toate propunerile sale au fost respinse, parcă voit ca să poată fidistrus EDILUL.
21. S-au înmulţit ca ciupercile după ploaiecabanele din Straja : primarul are ? Areee… frac’su are? Areee… Vicele are? Areee… Mogoş are? Areee… toţi şmecherii de prin oraş “are”? Areee… Dar întrebare-ntrebătoare: acte, cine are, oare? Păi mai nimeni, căci după cum a afirmat nu de puţine ori domnul primar, totul merge “la mica înţelegere”! Hai, no…!!!
22. După revoluţie, şi-a luat tot românul maşină. Şi cum au început să fie din ce în ce mai multe, s-au înmulţit şi garajele. Unu ici, doua dincolo, cinci la stânga, trei la dreapta şi tot aşa, unul după altul, unu lângă altul, unul peste altul. Nici aici nu « ţine » cu acte. Tot la mica înţelegere. Banii (sumă convenită cu proprietarul) se încasează, iar neexistând un contract, suma dispare? Unde oare ? La unii în buzunare…
23. S-au înmulţit patrupedele (în special cele din rasa caninae) de mama focului. Am tras zilele acestea câteva cadre cu aceste personaje cu care împărţim străzile, cartierele, oraşul, civilizaţia. Si în acest timp ne-a surâs o idee. O propunere mai exact : dacă tot trăiesc mulţime de haite de câini alături de noi, iar domnul primar îi iubeşte atât de mult, încât nu face nimic să stârpească fenomenul, de ce ne mai numim Lupeni ? Nu mai bine schimbă numele în Câineni? Că e mai aproape de adevăr…

Cu stimă !

SALVEAZĂ LUPENIUL de la dezastrul în care a fost târât de proasta gestionare şi incompetenţa demonstrată de actuala administraţie. În 2012 dă dovadă de ÎNŢELEPCIUNE şi IA ATITUDINE.  În iunie 2012, spune: NU RESMERIŢĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu