sâmbătă, 25 februarie 2012

Resmeriţă minte de îngheaţă Jiul de Vest

Contactat telefonic de redactorii Kapital FM / Kapital TV în cursul zilei de ieri pe tema manifestărilor din week-end, primarul Cornel Resmeriţă n-a avut amabilitatea de a răspunde decent, civilizat, la întrebări legate de minunatele spectacole derulate la finele săptămânii trecute cu un important suport financiar de la bugetul local.
Vizibil iritat de faptul că, ieri, cotidianul nostru a dezvăluit că - de fapt - bună parte din cheltuielile pentru spectacole a fost contribuţia financiară a lupenenilor plătitori de taxe şi impozite, Resmeriţă a apelat la um limbaj suburban, imposibil de reprodus în media din motive lesne de înţeles.
Întrucât primarul Resmeriţă pare, în continuare, nedumerit, reproducem pentru lupenenii de rând dovada faptului că primarul în exerciţiu minte de îngheaţă apele Jiului de Vest în plină vară.
Potrivit facsimilului alăturat, primarul Resmeriţă a declarat pentru cotidianul local Gazeta Văii Jiului că “Acest spectacol se face cu zero lei de la buget de la primărie şi tot meritul este al managerului a cărei utilitate o dovedim acum”. Trecem peste faptul că, în limba română, se spune “a cărui utilitate”, nicidecum “a cărei utilitate”. Ocupat fiind probabil cu turnatul la Securitate, Resmeriţă - zis “Lupaşcu” - a acumulat mari lacune în vorbirea curentă. Pentru un om simplu e de trecut cu vederea, dar unui edil parcă nu-i stă bine să vorbească în stil “succesuri”.
Revenind la chestiunea pusă în discuţie, reproducem întocmai şi o parte din prevederile Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Lupeni nr. 61/2011. Unde, fără urmă de dubii, scrie negru pe alb: “Art. 2 - (1) În cadrul colaborării, Consiliul local va contribui prin asigurarea locaţiei şi energia electrică, paza şi ordinea (prin intermediul Poliţiei Locale), promovarea prin  presa locală, toalete ecologice şi curăţenia necesară şi autorizarea necesară”.
Hotărârea citată a fost aprobată la data de 26 mai 2011, expunerea de motive fiind făcută chiar de Cornel Resmeriţă, primarul în exerciţiu.
Cu alte cuvinte, dar şi pentru a-l lămuri definitiv pe primarul Cornel Resmeriţă, tocmai am demonstrat că - în ciuda declaraţiilor date săptămâna trecută de primarul Resmeriţă în presa locală - manifestările de la Lupeni au fost bine de tot sponsorizate de la bugetul local. 
Dacă ţinem cont că, spre exemplu, cele mai mari costuri ale jocurilor distractive sunt cele cu energia electrică, e lesne de dedus că adevăraţii sponsori ai manifestărilor au fost, contrar celor afirmate de primar, chiar lupenenii.
Alte comentarii sunt, credem, de prisos.

Articol publicat în : Ziarul Văii Jiului (http://www.zvj.ro/articole-5757-De++i+e+var++++Resmeri+++++minte+de+inghea+++++Jiul+de+Vest.html)

SALVEAZĂ LUPENIUL de la dezastrul în care a fost târât de proasta gestionare şi incompetenţa demonstrată de actuala administraţie. În 2012 dă dovadă de ÎNŢELEPCIUNE şi IA ATITUDINE.  În iunie 2012, spune: NU RESMERIŢĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu