joi, 23 februarie 2012

Scrisoare deschisă adresată cetăţenilor municipiului Lupeni de consilierul local Constantin Brânduşe (II)

“Este foarte grav dacă primarul Resmeriţă consideră problemele Lupeniului nişte chestiuni de doi lei”   

Sunt nevoit să modific un pic conţinutul mesajului pe care doream să-l transmit, în această săptămână, cetăţenilor din municipiul Lupeni, ca urmare a punctului de vedere exprimat de (încă, pentru puţin timp) primarul Cornel Resmeriţă faţă de textul primei părţi a scrisorii mele către cetăţenii din municipiul Lupeni.
În esenţă, din poziţia adoptată de domnul primar, înţeleg două aspecte. Deşi, la prima vedere, acestea par ridicole, în esenţă sunt cât se poate de îngrijorătoare. Pe de o parte, aşa cum ne-a obişnuit în ultimii 10 ani, domnul Resmeriţă minte cu neruşinare, intoxicând opinia publică cu o serie de afirmaţii neadevărate puse pe seama mea. Chestiunea nu mai este însă deranjantă, pentru că în faţa unui om care şi-a câştigat în rândul cetăţenilor jenantul renume de “Pinochio” nu e nevoie de alte explicaţii.
Ceea ce este însă cu adevărat grav este că domnul (încă, pentru tot mai puţin timp) primar Cornel Resmeriţă consideră întrebările pe i care le-am lansat public, cu privire la modul de cheltuire al banului public, drept chestiuni de doi lei. Ei bine, dacă pentru edilul din Lupeni o datorie publică de peste 250 de miliarde de lei este “mărunţiş de doi lei”, pentru noi, cetăţenii Lupeniului, care trebuie să plătim aceste datorii făcute cu inconştienţă şi fără nici un rezultat concret, sunt foarte mulţi bani. Tot aşa, dacă pentru domnul primar falimentarea unei firme de stat (Universal Edil) firmă înfiinţată în 1999 şi adusă, printr-o adminstraţia dezastruoasă girată de edilul oraşului nostru la o pierdere financiară de peste 400 de miliarde de lei şi a unei firme private (Hercules Prest Com) în care s-au pompat sute de miliarde de lei pentru a se face curăţenie în oraş (în timp ce Lupeniul este cel mai insalubru oraş al Văii Jiului) constituie o chestiune de doi lei, pentru noi, cetăţenii Lupeniului, care plătim pentru incompetenţa administraţiei Resmeriţă şi suntem obligaţi să trăim laolată cu câinii şi şobolanii care colcăie prin ghenele de gunoi neridicate cu lunile, problema este una foarte serioasă.
Dincolo de aceste aspecte, în replica pe care mi-o transmite prin anumite ziare (sper că nu plătite tot din banul public, cu “mărunţiş” de zeci de milioane de lei !) domnul Resmeriţă, remarc umorul negru pe care-l comite atunci când spune că oamenii din Lupeni nu cer nimic altceva decât să întreţinem ce avem. Aş râde şi poate la fel aţi face şi dumneavoastră, stimaţi cetăţeni ai Lupeniului dacă situaţia oraşului nostru precum şi felul în care vede soluţiile de viitor (încă, pentru foarte puţin timp) primarul Cornel Resmeriţă nu ar fi una de tot… plânsul ! Se vede însă treaba că, din palatele “moşierului” şi de du-pă zidul de lingăi al acestuia, nu se mai văd nici necazurile oamenilor, nici lipsurile din oraş şi nici perspectivele acestuia.
În schimb, domnul Resmeriţă crede că va reuşi să-i mai păcălească încă o dată pe cetăţenii din Lupeni, cu o vorbă bună şi un mângâiat pe spate, după ce ani de-a rândul i-a obligat să se ploconească pentru un ajutor social, pentru un kil de zahăr sau chiar pentru un loc de veci. Aşa cum crede că va reuşi să-i mai păcălească pe oameni punând câteva petice de asfalt pe strada principală (o dată la 4 ani) sau mai punând, pe ici, pe colo, un stâlp de curent şi 2-3 becuri.
Atitudinea şi replicile domnului (încă, pentru câteva luni) primar Cornel Resmeriţă mă determină să-mi asum, cu şi mai mare convingere, necesitatea de a candida. Nu mai putem lăsa Lupeniul pe mâna unui om care se dovedeşte, pe zi ce trece, tot mai bolnav. De putere !
(va urma)
Constantin BRÂNDUŞE
Consilier local Lupeni


SALVEAZĂ LUPENIUL de la dezastrul în care a fost târât de proasta gestionare şi incompetenţa demonstrată de actuala administraţie. În 2012 dă dovadă de ÎNŢELEPCIUNE şi IA ATITUDINE.  În iunie 2012, spune: NU RESMERIŢĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu